Zit jij wel eens vast, heb je moeite met bepaalde dingen of zit te piekeren over lastige vragen? Zou je hier graag een goed gesprek over willen hebben?

In november 2019 werd er door de Universiteit Utrecht voor de 2de keer een Wellbeing Week voor studenten georganiseerd in de stad. Als IPSU hebben we er enthousiast aan meegedaan.

Tijdens deze week hebben de pastores van het IPSU voor het eerst de Zinnige Gesprekken gevoerd met meerdere deelnemende studenten. Iedereen, de studenten, pastores en de universiteit, waren enorm blij met het goede ontvangst van deze gesprekken. Daarom hebben wij samen met de UU besloten om deze voort te zetten in het nieuwe jaar (2020).

Wat houdt een Zinnig Gesprek in?

In dit gesprek kun je met een ervaren begeleider verkennen wat voor jou zin heeft, wat jou zin geeft en waar je zin in hebt. Wat voor jou van waarde is, kan richting geven in je leven. Je kunt het grotere geheel verkennen en je keuzes daarop afstemmen. Het gesprek is een gelegenheid om eens stil te staan bij van alles dat in een druk leven snel ondersneeuwt.

‘Ik vind het lastig dat ik heel anders met geld omga dan mijn vriend. Wat gaat dat betekenen voor onze relatie?’

‘Mijn broer is een paar jaar geleden overleden, ik praat er niet zo vaak over, maar zou graag over hem vertellen.’

‘I feel lonely in this city, so many differents ways of living, so far away from home…’

Waarom zou je een Zinnig Gesprek voeren?

  • Jezelf beter leren kennen
  • Moeilijke onderwerpen aankaarten
  • Advies krijgen
  • Een uurtje voor jezelf rond levensbeschouwing of geloof

Met wie voer je het gesprek?

Bij IPSU hebben we vier pastores die klaar staan om een goed en zinnig gesprek te voeren. Ga op de website naar de Pastoraat pagina en leer ze kennen! De gesprekken vinden plaats op verschillende plekken in de stad, afhankelijk van met welke pastor je het gesprek hebt.

Ben je een student en heb je interesse in een zinnig gesprek? Meldt je aan via onze website of via de Universiteit Utrecht. https://students.uu.nl/een-zinnig-gesprek