Wil je eens praten?

15 + 14 =

Marthe de Vries

Predikant Remonstrantse Gemeente Utrecht

Sinds januari 2019 ben ik predikante van de Geertekerk in Utrecht en ben ik vanuit deze remonstrantse gemeente betrokken bij het studentenwerk in Utrecht.

Vragen
Studeren is mooi én lastig. Je hebt een ongelooflijke vrijheid, de wereld lijkt aan je voeten te liggen. Maar die vrijheid kan ook beklemmend zijn, als je tentamens niet lukken, je het gevoel hebt dat je de verkeerde studie hebt gekozen, of als je niet weet waar je met je leven heen wilt. Het kan een feest zijn met veel vrienden, ongekende mogelijkheden, maar ook worstelen, als je relatie stuk loopt, of als je je kwetsbaar in je vriendschappen voelt.
Als je even een time-out wilt, tegen iemand aan wilt praten over deze vragen, dan is het fijn als er iemand naar je wil luisteren. Iemand die verder geen enkel belang bij je studieresultaten, je relaties of wat dan ook heeft. Een studentenpastor is zo’n ‘vrijplaats’. Je bent gewoon welkom met je verhaal en het verplicht tot niets. Mijn kerk – De Remonstrantse Gemeente Utrecht -, stelt mij daar voor vrij.

Remonstranten
De remonstranten zijn een vrije en open geloofsgemeenschap waar je met al je vragen en twijfels terecht kan. Wij kennen geen voorgeschreven leer, maar een zoekende en open manier van geloven. Open voor de vragen uit de samenleving, voor cultuur, voor wetenschap, voor de vragen waar jullie mee zitten.
Een gemeente om te delen wat je inspireert, maar ook om te schuilen als het leven je hard valt. Zie verder www.geertekerk.nl.

Jongeren
In onze gemeente hebben wij een grote groep jonge remonstranten die elkaar tijdens de dienst treffen en een keer per maand aansluitend met elkaar gaan lunchen.

Het IPSU

Het Interkerkelijk Platform Studentenpastoraat Utrecht verzorgt het pastoraat voor studenten op de universiteit en hogescholen in Utrecht. Bij het IPSU kun je terecht met al je vragen rond geloof, spiritualiteit en zingeving.

Gegevens