Foto: Peter Belger

Wil je eens praten?

10 + 1 =

Hetty Brederoo

Predikant van de Evangelisch-Lutherse Gemeente Utrecht-Zeist

Sinds maart 2020 ben ik predikant van de Lutherse gemeente, die in Utrecht een gebouw aan de Hamburgerstraat heeft. Sindsdien ben ik ook betrokken bij het studentenpastoraat. Voor ik in 2012 predikant werd, heb ik gewerkt als studieadviseur bij de faculteit Geesteswetenschappen van de Universiteit Utrecht. In die tijd heb ik veel gesprekken gevoerd met studenten, vaak over studiegerelateerde zaken, maar ook over levensvragen.

De Lutherse kerk maakt deel uit van de Protestantse Kerk in Nederland, maar heeft een lange eigen geschiedenis. We vormen een kleine, hechte gemeente waar nieuwkomers altijd welkom zijn, voor een keer of vaker. Wat opvalt in de diensten, is de grote aandacht die er voor muziek is. Wat mij ook aanspreekt in deze traditie, is de ruimdenkendheid. Er is ruimte voor iedereen, met welke vragen of twijfels je ook zit. Er is een ‘vrolijke vroomheid’, zoals lutheranen wel zeggen. We nemen ons geloof serieus, maar we zijn niet streng in de leer.

Mocht je behoefte hebben aan een goed gesprek, over geloof, over de zin van het leven of over iets anders dat jou bezighoudt, neem dan contact met mij op!

Het IPSU

Het Interkerkelijk Platform Studentenpastoraat Utrecht verzorgt het pastoraat voor studenten op de universiteit en hogescholen in Utrecht. Bij het IPSU kun je terecht met al je vragen rond geloof, spiritualiteit en zingeving.

Gegevens