Paus Franciscus nodigt jonge christenen van alle kerkelijke achtergronden uit om op 30 september in Rome te komen te bidden voor de toekomst van de kerk. Deze samenkomst van Gods volk, “Together”, wordt georganiseerd door de gemeenschap van Taizé. Ben je erbij?

Samen de verbinding zoeken: daar draait het om bij “Together”. De bijeenkomst is bedoeld om over grenzen heen te kijken en elkaar te leren kennen, ervaringen uit te wisselen en meer begrip voor elkaar te hebben. Juist in deze tijd is het belangrijk dat gelovige jongeren elkaar kunnen vinden om op die manier een getuigenis van eenheid en een teken van vrede te geven.

De gebedsviering in Rome zal plaatsvinden in de stijl van Taizé. Voorafgaand aan de gebedsbijeenkomst vinden meerdere evenementen plaats in samenwerking met andere bewegingen, zoals een praise- en worshipdienst in de Sint-Jan van Lateranen, de kathedraal en ‘thuiskerk’ van de paus. De oecumenische gebedsbijeenkomst vindt plaats voorafgaand aan de synode van de Rooms-Katholieke Kerk, een beslissend moment in het veranderingsproces in de kerk.

Ben je tussen de 18 – 35 jaar en wil je bijdragen aan deze verandering? De Katholieke Vereniging voor Oecumene organiseert een speciale reis naar de bijeenkomst van 28 september tot en met 2 oktober. Op www.oecumene.nl/together vind je meer informatie en kun je je aanmelden.