Het studentenleven is mooi, maar soms ook stressvol. Naast de eisen die de opleiding stelt, zijn er bijbanen, stages, bestuurswerk, andere nevenactiviteiten en natuurlijk ook sociale contacten. Offline en online. Een te volle agenda, maar ook prestatiedruk kunnen leiden tot stress. Symptomen als piekeren, slecht slapen en je gespannen voelen kunnen het gevolg zijn. Herken je dat?

Universiteit Utrecht vindt het belangrijk dat haar studenten een goede balans vinden tussen studie en ontspanning. Ze heeft op verzoek van studenten een Taskforce Studentenwelzijn opgezet. De Taskforce wil inzetten op preventie, bewustwording en begeleiding. Een belangrijk initiatief is de Wellbeing Week, met als doel studenten tools te bieden om met prestatiedruk en stress om te gaan.

In de week van 6 t/m 10 mei zijn er daarom op de universiteit allerlei gratis activiteiten rondom jouw welzijn. Je kunt komen sporten, mediteren, werken aan je schrijfvaardigheden of je timemanagement bijspijkeren. We organiseren schilder-, dans- en zangworkshops en er is ruimte voor stilte en samen koken en eten. Daarnaast zijn er lezingen, coachgesprekken en een grote theatervoorstelling. We trappen maandag 6 mei af met een mega-yoga sessie om 11 uur in de Janskerk op het Janskerkhof.

Klik hier voor het volledige programma.