VLOEIBARE RELIGIOSITEIT EN TRADITIE

Je eigen geloofskeuze is voor velen belangrijker dan de (begrensde) religieuze tradities. Die tradities zijn wellicht wel bronnen waaruit je put.

De religieuze verscheidenheid in Nederland is groot; christendom, jodendom, islam, maar ook veel boeddhistische stromingen of religieuze bewegingen die erdoor geïnspireerd zijn. Het zijn vele religieuze stemmen naast en soms ook door elkaar. De sprekers op dit mini-seminar hebben daar alle drie veel ervaring mee.

Arie Nico Verheul is een van de drijvende krachten achter het dialoogplatform voor de verschillende godsdiensten in Utrecht. Hij wil hen met elkaar in gesprek brengen.

Manuela Kalsky (www.nieuwwij.nl, VU) houdt zich bezig met de vloeibare religiositeit: mensen die verschillende religieuze tradities in hun leven combineren: christendom en boeddhisme, of jodendom met boeddhisme of natuurgodsdiensten met Maria-verering.

En Tom Mikkers heeft een geestig en verhelderend boek geschreven over alle religie-stress die ons dat oplevert en hoe wij deze thema’s
goed bespreekbaar kunnen houden. En jij kunt zelf in gesprek met andere bezoekers over welke bronnen jou inspireren en hoe jij ze combineert in jouw spiritualiteit.

Het wordt een veelkleurige, inspirerende en boeiende avond, muzikaal omlijst door de prachtige muziek van Anass Habib. Deze Marokkaanse zanger brengt klassieke en oude traditionele Arabische, Aramese en Byzantijnse, christelijke muziek.

Miniseminar dinsdag 10 november, 20.00 uur
Geertekerk, Utrecht

Informatie en kaarten via www.geertekerk.nl
Voorverkoop €7,50 / €10. Geen kaartverkoop aan de deur. Live stream via www.geertekerk.nl