Met een kleine 40 jongeren en begeleiders zijn we in de herfstvakantie naar het oecumenisch klooster Taizé geweest.

Vincie van Kerkhof, 19 jaar oud en eerstejaars studente journalistiek aan de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) reisde mee en schreef een korte reportage.

‘Waarom ik mee naar Taizé ben gegaan? Ik ben in 2016 en 2017 ook al naar Taizé geweest en ik zou in juni 2018 weer gaan, maar die reis ging niet door. Dat vond ik erg jammer, omdat Taizé zo’n fijne plek is om even tot rust te komen en na te denken over de dingen die echt belangrijk zijn in het leven, het is echt even back to the basics. En de sfeer is er zo ontzettend fijn, het is gezellig, je leert mensen uit verschillende landen kennen. Het is een plek waar je jezelf kunt zijn, waar niet geoordeeld wordt en waar iedereen geaccepteerd wordt. Het is lastig om Taizé te omschrijven, want je weet pas wat het is als je er zelf geweest bent. Maar ik wil zeker nog vaker naar Taizé gaan!’