Gelatenheid 

Gelatenheid. Als je als student of jongvolwassene nu ergens níet toe wordt aangemoedigd is het wel ‘gelatenheid’. Er wordt van je verwacht aan je studie, aan je leven te bouwen, het heft in handen te nemen, je leven te maken. Al zit er natuurlijk veel goeds in deze houding, volgens Eckhart, een beroemde middeleeuwse mysticus, kom je niet op het spoor van wat écht belangrijk is als je voortdurend in deze stand zit. Gelatenheid is volgens hem juist de sleutel tot werkelijk geluk.

Dr. Gerard Visser gaat hier op zaterdagmiddag, 7 maart 2020, tijdens een lezing georganiseerd door de Christelijke meditatie-beweging WCCM meer over vertellen. Ook mediteren, zo zal je merken, heeft te maken met een gezonde gelatenheid. 

We beginnen deze middag met een gezamenlijke lunch. Zelf brood meenemen, voor soep wordt gezorgd. De lezing begint om 13.00 uur. Rond 15.00 uur staat een gezamenlijke meditatie op het programma. Je krijgt instructie over hoe je dat mediteren kunt doen. Tegen 16.00 uur verwachten we te kunnen afsluiten. De dag wordt georganiseerd in samenwerking met, en dankzij financiële ondersteuning van, ‘Het huis voor de Ziel’, dat in opbouw is en verbonden is aan de Nicolaikerk te Utrecht. De toegang bedraagt 10 euro.