Op zaterdag 10 juni vindt in de Domkerk het multiculturele Choir Festival plaatst. Het veelkleurige korenfestival wordt om 19.00 uur geopend door wethouder Diepeveen.
Het korenfestival geeft de Utrechtse migrantenkerken een platform om zich aan de gemeente en de provincie Utrecht te presenteren in gezang, muziek en in culinaire gerechten.

Voorgangers en gemeenteleden krijgen een platform om toe te lichten wie zij zijn en waar hun kerkgemeente voor staat en koren en muzikanten treden op om de inwoners van
Utrecht kennis te laten maken met haar liturgische verscheidenheid in muziek, zang en dans.
Anderzijds beoogt de werkgroep ook om koren en muzikanten van de autochtone kerken in de regio en stad Utrecht uit te nodigen om gezamenlijk een interculturele, muzikale en religieuze verbondenheid uit te dragen.
Het Choirfestival begint om 15.00 met een voorprogramma in de Lutherse kerk met workshop, kennismaken met elkaar, inzingen, aankleden en eten, samen gehouden.

Na het eten, vertrekt iedereen naar de Domkerk, voor de uitvoering van het Choir Festival, dat zal beginnen om 19.00 uur. Inloop in de Domkerk is vanaf 18.30 uur.