Calendar

dec
3
do
ViaGroei (3-delig) – “Verken je veerkracht”
dec 3 @ 19:30

Verken je veerkracht!

In drie avonden ontdekken we wat veerkracht is, hoe veerkrachtig je zelf bent en hoe je je veerkracht kunt trainen.

Samen onderzoeken we wat veerkracht precies is en gaan we op zoek naar de betekenis van veerkracht voor onszelf. Op welke momenten is veerkracht belangrijk geweest in jouw leven? Hoe veerkrachtig ben jij eigenlijk? En, zou je je veerkracht willen vergroten of zie je juist nadelen die kleven aan de nadruk op veerkracht?

Vanaf 19.30 uur staat er koffie en thee voor je klaar in de Jacobikerk en we starten om 20.00 uur. Na afloop kun je doorpraten tijdens de borrel. Bestel je passe-partout ticket (12,50 euro) door via de ViaJacobi website. Wil je een deel van de avonden bijwonen? Dan kun je ook per avond een los ticket (5 euro) bestellen.

DATA

ViaGroei #1: Wat is veerkracht? – 22 oktober 2020

ViaGroei #2: Hoe ga je om met tegenslag? – 11 november 2020

ViaGroei #3: Veerkracht in werk en relaties – 3 december 2020

dec
9
wo
Taize (Doopsgezinde Kerk) – “Op Adem Komen” @ Oude Gracht 272, kerkgebouw
dec 9 @ 19:30 – 20:30

‘Op adem komen’ 

Zolang onze Taizé-diensten niet door kunnen gaan vanwege het coronavirus, is er op de tweede woensdag van de maand een meditatieve dienst.  We zoeken samen de stilte,  lezen inspirerende teksten en luisteren naar muziek, o.a.  uit Taizé. We laten teksten en muziek tot ons spreken en  vragen ons af:  “Waar raakt deze tekst aan mijn leven hier-en-nu? Wat wordt mij verteld? En wat is daarop mijn antwoord?”

Jullie zijn van harte welkom in ons kerkgebouw aan de Oude Gracht 272.

Tijd:  19.30 – 20.30u. Deur open om 19.15u.

Belangrijk: laat even weten dat je komt.

dec
14
ma
ViaFilosofie (3-delig) – “Veerkracht, vrijheid en gelijkheid” @ Jacobikerk, Utrecht
dec 14 @ 19:30

In drie avonden duiken we in de teksten van een aantal klassieke en moderne denkers. Wat leren zij ons over veerkracht, vrijheid en gelijkheid? En wat kunnen wij met deze wijsheden?

ViaFilosofie #1: Veerkracht: emoties en psyche – 26 oktober 2020

ViaFilosofie #1: Veerkracht: mens en techniek – 11 november

ViaFilosofie #1: Veerkracht: mens en samenleving – 14 december 2020

Vanaf 19.30 uur staat er koffie en thee voor je klaar in de Jacobikerk en we starten om 20.00 uur. Na afloop kun je doorpraten tijdens de borrel. Bestel je gratis ticket via de ViaJacobi website.

dec
15
di
Kwetsbaar leven: Cursus christelijke meditatie @ Dominicuskapel, Palestrinastraat 1, Utrecht
dec 15 @ 20:00 – 21:30

Kwetsbaarheid maakt angstig. We zijn geneigd de zwakte in ons leven uit te bannen door er niet over te praten, controle uit te oefenen of verantwoordelijken aan te wijzen. Maar kwetsbaarheid hoort bij leven. In deze serie meditaties verkennen we waar we kracht aan ontlenen in tijden van kwetsbaarheid.

Met als basis stiltemeditatie, ademoefeningen en ontspanningsoefeningen gebruiken we iedere avond een andere vorm van meditatie zoals: beeldmeditatie, lectio divina (mediteren met een Bijbeltekst), tekstmeditatie, loopmeditatie. De meditatie wordt begeleid door Marian Geurtsen, theoloog en meditatiebegeleider.

PLAATS: Dominicuskapel, Palestrinastraat 1, Utrecht
DATA: dinsdag 15/9, 20/10, 17/11 en 15/12
TIJD: 20.00-21.30 uur
KOSTEN: € 15,– per avond (pinnen of contant)
AANMELDEN: info@huisvandominicus.nl of 030-2935245 (werkdagen 9.00-12.00 uur)

dec
17
do
Taize Jongerengebed – Wijkplaats in Utrecht @ De Wijkplaats, Utrecht
dec 17 @ 20:00 – 21:00
Iedere 3e donderdag van de maand vindt het Taizé jongerengebed in Utrecht plaats. Je bent van harte welkom in de Wijkplaats vanaf 20:00. Om 20:15 begint het gebed. Na afloop is er ruimte om nog even te blijven kletsen onder genot van (warme) chocolademelk!
Voor meer informatie, zie www.taizeinutrecht.nl
dec
19
za
Night of Light – Domkerk @ Domkerk, Utrecht
dec 19 @ 20:15 – 23:00

Night of Light is voor iedereen, elke 3e zaterdag van de maand. Iedereen is uitgenodigd een kaarsje aan te steken in de Domkerk. Wees welkom! De deuren gaan om 20.15 open.

jan
8
vr
ViaRetraite – Start 2021 met rust, ritme en focus @ Jacobikerk, Utrecht
jan 8 @ 18:00 – jan 10 @ 14:00

Begin het jaar 2021 met een moment van bezinning en tijd voor jezelf! Een nieuw jaar bied je de kans om een nieuwe, veerkrachtige start te maken. In het tweede weekend van januari kun je daarom deelnemen aan ViaRetraite met als thema ‘Veerkracht’.

Gedurende twee etmalen staan we stil bij vragen als: Wie ben ik en wat vind ik belangrijk in het leven? Wat betekent veerkracht voor mij en hoe ontwikkel ik meer veerkracht? Wat ga ik het nieuwe jaar anders doen en wat houd ik vast? Wat zijn mijn persoonlijke doelen voor het komende jaar?

We bieden je een afwisselend programma met onder meer vespers, een stiltewandeling, een workshopronde, persoonlijke stiltemomenten en (stilte)maaltijden. Je ontvangt van ons een reader met inspiratiemateriaal voor persoonlijke stiltemomenten die je helpt bij het vinden van antwoorden op deze vragen. Voor de volledige retraite-ervaring kun je in de kerk blijven slapen onder de eeuwenoude gewelven van de Jacobikerk.

Aan deze retraite doen mensen mee met allerlei levensovertuigingen en achtergronden. Wat we delen is dat we nieuwsgierig zijn naar wat er onszelf leeft en naar de verhalen van de mensen om ons heen. Tijdens de retraite laten we ons inspireren door bronnen uit de hedendaagse cultuur en christelijke spiritualiteit en traditie. Als je met dat laatste niet bekend bent, is dit een kans hier op een laagdrempelige manier kennis mee te maken.

De kosten bedragen 50 euro voor het hele weekend (thuis overnachten) of 60 euro (overnachten in de kerk). Ook is het mogelijk om een dagticket te bestellen voor het zaterdagprogramma (20 euro). Deze bedragen zijn inclusief maaltijden, drinken en een reader met teksten. De ticket kan worden gekocht via de ViaJacobi website.