In het weekend van 24 t/m 27 januari was er groep Duitse theologiestudenten en hun begeleiders van het seminarie van Neuendettelsau (in de buurt van Neurenberg) op bezoek bij het IPSU en de Protestantse Theologie Universiteit. Ze logeerden in de StayOkay op het Neude.

Donderdagavond bezocht de groep de Choral Evensong in de Catharinakathedraal. Vrijdag was er een studiedag op de PThU in A’dam, met colleges over het gebed en over spiritualiteit aan de hand van teksten van Pascal, Gerhard Tersteegen en T.S. Elliot. Na de colleges was er stadswandeling aan de hand van belangrijke Lutherse plekken in de stad Amsterdam.

Zaterdagmorgen bracht de groep een bezoek aan een net afgestudeerde theologe die woont in een project in Overvecht: Paranadreef, waar vrijwilligers en cliënten met diverse problematieken als goede buren met elkaar samenleven.
’s Avonds verzorgde leefgemeenschap Eau de Gracht het diner.

Zondagochtend waren de studenten welkom in de viering in de Janskerk; ze hebben er enorm van genoten. En niet alleen van de viering, ook van de gastvrijheid van de EUG’ers! Het was een vol en enerverend weekend o.l.v. studentenpastor Jasja Nottelman.