In een drietal miniseminars -in de Geertekerk in Utrecht- wordt nagedacht over de vraag wat houvast biedt in een veranderende wereld. Het volgende seminar is op 21 november 2017 en gaat over de vraag hoe we ons verhouden tot technologische ontwikkelingen: Digidroom of digidoolhof.

Nieuwe technologieën zoals Big Data, Robotica en kunstmatige intelligentie brengen nogal wat ethische en sociale uitdagingen met zich mee.  Hoe vind jij je weg in alle nieuwe mogelijkheden van kunstmatige intelligentie en andere technologische ontwikkelingen? Hoe geef jij je eigen leven vorm in een wereld van vele mogelijkheden en wordt het soms niet allemaal wat te veel? Voor deze avond zijn een aantal sprekers uitgenodigd:

Ben Verwaayen was topman van Alcatel-Lucent, British Telecom en KPN. Hij staat al jaren hoog in het de Volkskrantlijstje van meest invloedrijke Nederlanders. Als geen ander weet hij welke kansen de digitale wereld ons biedt.
Dr. ir. Melanie Peters is directeur van het Rathenau Instituut: het kenniscentrum in Nederland als het gaat om de maatschappelijke dialoog over wetenschap en technologie. Zij stelt de vraag of in het robottijdperk nieuwe mensenrechten nodig zijn.
Dr. Alistair Niemeijer werkt als ethicus bij de Universiteit voor Humanistiek en is gespecialiseerd in de impact van robots op goede zorg. Hij onderzoekt samen met het publiek wat de mogelijkheden van robots zijn en of er een recht op menselijk zorgcontact moet komen.

Dinsdag 21 november 20.00-22.00 uur in de Geertekerk in Utrecht.
Check de website www.utrecht.remonstranten.nl voor tickets en voor het volledige programma. Toegang is in de voorverkoop €10 / €7,50 en aan de deur €12,50