Wil je eens praten?

4 + 7 =

Alleke Wieringa

Pastor Remonstrantse Gemeente

Hoi!,
Net als jij, beste surfer, heb ik in Utrecht gestudeerd – theologie. Vrij lang zelfs. Ik ken de stad in alle jaargetijden – bij dag en bij nacht. En in alle gemoedstoestanden: bloednerveus voor een tentamen op de fiets naar de Uithof, dolblij weer terug als ik het gehaald had. Verliefd en met mijn kop in de wolken. Of totaal brak met datzelfde wolkendek in mijn ‘bovenkamer’ omdat het dispuut pas vroeg in de morgen was afgelopen…..en ik wél op dat ene vroege college moest zijn. (om daar te ontdekken dat de docent de avond te voren zelf ook flink doorgehaald had!)

Praten
In je studentenbestaan zijn er periodes dat je geniet van de energie die je hebt om alles te doen, maar je kunt je ook knap eenzaam, verdrietig en in de war voelen in een grote anonieme stad – ver weg van huis en wat vertrouwd is. Dan is het fijn als er iemand naar je wil luisteren. Iemand die verder geen enkel belang bij je studieresultaten, je relaties of wat dan ook heeft. Een studentenpastor is zo’n ‘vrijplaats’. Je bent gewoon welkom met je verhaal en het verplicht tot niets. Mijn kerk – De Remonstrantse Gemeente Utrecht, stelt mij daar voor vrij.

Open naar anderen
De Remonstranten zijn een vrijzinnig kerkgenootschap dat zich zoekend en belangstellend openstelt voor andere levensbeschouwingen. Wij hebben niet ‘dé’ waarheid in pacht. Iedereen weet daar een stukje van. Onze warme belangstelling gaat uit naar wetenschap en cultuur. Deze stromen komen samen in onze vieringen, kringen en lezingen.
Ook hier ben je natuurlijk van harte welkom. Zie verder www.geertekerk.nl.

‘Vroom en vrolijk ;-)’
Verder misschien handig om te weten: ik ben voorzitter van Netwerk Mirre, een netwerk voor gelovige lesbische en biseksuele vrouwen ( www.netwerkmirre.nl ) Voor vragen op het gebied van geloven en homoseksualiteit kun je bij mij terecht. De Remonstrantse kerken zijn ‘Coming Out Churches’, d.w.z. gay friendly.

hartelijke groet!
ds Alleke Wieringa.

Het IPSU

Het Interkerkelijk Platform Studentenpastoraat Utrecht verzorgt het pastoraat voor studenten op de universiteit en hogescholen in Utrecht. Bij het IPSU kun je terecht met al je vragen rond geloof, spiritualiteit en zingeving.

Gegevens

Volg ons!