Wanneer:
8 januari 2021 @ 18:00 – 10 januari 2021 @ 14:00
2021-01-08T18:00:00+01:00
2021-01-10T14:00:00+01:00
Waar:
Jacobikerk, Utrecht

Begin het jaar 2021 met een moment van bezinning en tijd voor jezelf! Een nieuw jaar bied je de kans om een nieuwe, veerkrachtige start te maken. In het tweede weekend van januari kun je daarom deelnemen aan ViaRetraite met als thema ‘Veerkracht’.

Gedurende twee etmalen staan we stil bij vragen als: Wie ben ik en wat vind ik belangrijk in het leven? Wat betekent veerkracht voor mij en hoe ontwikkel ik meer veerkracht? Wat ga ik het nieuwe jaar anders doen en wat houd ik vast? Wat zijn mijn persoonlijke doelen voor het komende jaar?

We bieden je een afwisselend programma met onder meer vespers, een stiltewandeling, een workshopronde, persoonlijke stiltemomenten en (stilte)maaltijden. Je ontvangt van ons een reader met inspiratiemateriaal voor persoonlijke stiltemomenten die je helpt bij het vinden van antwoorden op deze vragen. Voor de volledige retraite-ervaring kun je in de kerk blijven slapen onder de eeuwenoude gewelven van de Jacobikerk.

Aan deze retraite doen mensen mee met allerlei levensovertuigingen en achtergronden. Wat we delen is dat we nieuwsgierig zijn naar wat er onszelf leeft en naar de verhalen van de mensen om ons heen. Tijdens de retraite laten we ons inspireren door bronnen uit de hedendaagse cultuur en christelijke spiritualiteit en traditie. Als je met dat laatste niet bekend bent, is dit een kans hier op een laagdrempelige manier kennis mee te maken.

De kosten bedragen 50 euro voor het hele weekend (thuis overnachten) of 60 euro (overnachten in de kerk). Ook is het mogelijk om een dagticket te bestellen voor het zaterdagprogramma (20 euro). Deze bedragen zijn inclusief maaltijden, drinken en een reader met teksten. De ticket kan worden gekocht via de ViaJacobi website.